den 14 juli 2008

The Shack

Jag håller som bäst på att läsa ut boken "The Shack" av William P. Young. Jag måste säga att jag uppskattar den mycket. Det här är en bok som orsakat en del uppståndelse i USA, en del älskar den (Tex Greg Boyd, Eugene Peterson) andra hatar den (tex Marc Driscoll). En sak är klar, den diskuteras flitigt på bloggar och forum.

Boken handlar om Mack som inbjuds att möta Gud i samma skjul som hans lilla dotter mördats i tre år tidigare. Det här låter som en hemsk och tragisk historia, det är det också alldeles i början men Macks gudsmöte förändrar allt och mest handlar boken om frågor kring gudsbild, förlåtelse och försoning. En av bokens styrkor är att den tar ett mycket fräscht grepp kring lidandets problem. Dessutom möter man treenigheten på ett garanterat nytt sätt!

Jag är inte klar än, några kapitel återstår, jag återkommer med en mer fulllödig recension. But So far So Good!

Här är ett citat av många jag fastnat för. Gud säger följande till Mack:

"Mack, just because I work incredible good out of unspeakable tragedies doesn´t mean I orchestrate the tragedies. Don´t ever assume that my using something means I caused it or that I need it to accomplish my purposes. That will only lead you to false notions about me. Grace doesn´t depend on suffering to exist, but where there is suffering you will find grace in many facets and colors."
PS. Idag har jag lagat ljuddämparen på vår gamla Nissan med en konservburk (Bullens Pilsnerkorv) Vad tror ni, hur länge håller det? DS.

6 kommentarer:

Björn Granholm sa...

Tänk vad gott det måste lukta när man åker bakom er nissan nu, tror man blir hungrig av det!

Monica sa...

En gång lagade vi en Opel Astra vi hade med en Coca-cola burk. (Vi var bortresta en helg och hade inte lust att slösa tid med att leta upp en verkstad). Jag vill minnas att den höll i över ett år (tills vi skulle sälja bilen och vi tyckte att vi kanske borde byta ljuddämpare).

Monica sa...

Låter som en väldigt intressant bok förresten!

Monica sa...

Vet du om det går att få tag på denna bok på svenska?

Monica sa...

ps. grymt rolig kommentar av Björn.

Anonym sa...

Var kan man köpa den boken???
svara gärna till jika18@hotmail.com Tack!