den 1 maj 2008

Allan Hirsch

Nu är jag hemkommen från uppmuntrande men omskakande dagar med Allan Hirsch på Götabro. Hans undervisning var radikal, orkar inte skriva mer nu men det kommer i morgon. De perspektiv han lyfte fram har alla möjligheter att skaka om inte bara EFK utan hela kristenheten i Sverige betydligt mer än en Jesus manifestation någonsin kan göra!
Tills dess kan ni tugga på de här citaten från Allen:

"Jesus and religion don't mix"

"Christianity - Jesus = religion
Christianity + Jesus = Christianity"
Det finns mycket att berätta.

Förresten, vad tycker ni om det svenska ordet "kristendom"? För mig smakar det för mycket av engelskans "christendom" som för mina associationer mer till tinnar och torn, hierarkier och makt än till Jesus från Nasaret. Jag gillar engelskans "christianity" bättre. Men hur tänker ni?

6 kommentarer:

Emil M sa...

Jag sörjer så att jag inte kom iväg på Hirsch! Vet du om det spelades in? Försökte följa en direkt-webbsändning via nätet nu på kvällen, men det hackade så mycket att det var omöjligt att förstå någonting.

Kristofer sa...

Men så illa då. Vi diskuterade om det skulle vara några andra bloggare där, men jag hade inte sett några sådana tecken. Hade varit kul att träffa en livs levande kolportör i verkligheten :)

Och som sagt: det kommer att hända saker efter det här!

Anonym sa...

Instämmer i Emils fråga. Jag fick tyvärr förhinder.
/Jonas Lundström

Pumba sa...

Svar till Emil M.

Samtliga Alan ´s seminarier/undervisning kan köpas på CD. Det gick iaf att beställa under gårdagen, på plats.
Kolla med info@efk.se
Om det inte går så löser jag det iaf.

Rikard sa...

Jag kollade upp om det filmade materialet ska läggas upp och det är tydligen så att EFK inte har tillstånd att lägga upp det. Tyvärr... Vi kan hoppas att det går att lösa ändå. Sen är det ju jättetråkigt att websändningen var av så dålig kvalité. Men de inspelade seminariedagarna går att köpa från EFK UNG för 125 SEK. Maila oss eller kolla hur du kan beställa via www.efk-ung.se. Vi lägger förhoppningsvis upp beställningsformulär i veckan som kommer.

David sa...

Jag tycker inte det är samma sak, att importera betydelsen av Christendom till ordet kristendom för att sedan göra av med det, är min association till vad du skriver :-)

I mina ögon är det snarare: Christianity = kristendom.