den 13 april 2008

Predikan och ett bloggtips

Sitter och lägger de sista pusselbitarna på plats inför dagens predikan. Rubriken är: "Berättelsen vi är en del av". Jag ska prata om bibeln och hur vi kan förhålla oss till den med utgångspunkt i det faktum att vi behöver berättelser för att förstå våra liv.

Jag kommer med följande påstående:
"Många människor känner sig som man gör när man kommer in för sent i handlingen på en film. Man undrar: ”vad är det här för en berättelse egentligen, är det en komedi, en tragedi?” Kanske du känner igen dig. Jag gör det. Vi har alla alla ett desperat behov av att förstå våra liv utifrån någon slags berättelse."
Sen ska jag försöka introducera bibeln.

Annars vill jag komma med ett bloggtips. En av mina vänner i församlingen här i Borlänge har börjat blogga (kanske lite inspirerad av mig!?!). Björn heter han och du hittar hans blogg här.
I dag skriver han om sina tankar när han hjälpt till i letandet efter den försvunna Engla.
Omöjligt att inte bli berörd.

2 kommentarer:

Pastor Astor sa...

Det låter bra! Kör hårt! Låt fler bli förälskade i Guds Ord!

Björn Granholm sa...

Lät som ett riktigt bra tema på gudstjänsten, hoppas responsen var bra! Var ute i skogarna och letade idag med, kändes bättre än att sitta still (även om dina predikningar är bra). Ha det fint