den 20 april 2008

Blandad kompott

Dagens tips: Alla bloggare kan få tillgång till det legendariska (nåja) uppslagsverket Encyclopedia Britannica helt gratis bara genom att ansöka här. (Det fungerade för mig). Jag gillar annars Wikipedia men det är helt klart coolt att surfa runt bland all fakta på Encyclopædia Britannica.

Vilken religion har din favorit superhjälte? Nu behöver du inte undra längre. Att Marvel hjälten Thor är asatroende kanske inte kom som en överraskning, men visste du om att Superman är metodist, Batman angelikan och Hulken katolik? Inte jag heller! Här finns mer uppgifter. Ingen superhjälte är dock EFK:are Hmm mycket märkligt...

Omoget och aningen nostalgiskt av mig kanske, men jag ser fram emot den nya Indiana Jones filmen som kommer i sommar. Ska bli spännande att se en snart 70årig Harrison Ford ta på sig hatten och svinga piskan igen. Första filmen kom ju 1981, då gick jag i andra klass...

Om du inte upptäckt YouVersion än så rekommenderar jag att du registrerar dig. Fräschare upplägg för att läsa, jobba med och bearbeta bibeln finns inte på nätet.

Annars har jag idag predikat över att Gud ständigt ger oss nya chanser. Det faktum att Jesus gång på gång upprättade "körda" människor var det som retade gallfeber på den religiösa eliten. Jag tror inte på en plan B eller C jag tror Jesus tar oss rakt in i plan A oavsett hur vi klantat till det. Kolla här. Grace... travels outside of karma, karma ...

3 kommentarer:

Johan Stenberg sa...

Vad - är ingen superhjälte EFK:are? Hakan är tappad! :-)

Annars brukar ju många kyrkor ha en superhjälte med armarna utsträckta längst fram i kyrkan (på krucifixet).

Jag var på bröllop i en EFK-församling igår. Det var mycket trevligt. Såg inte till superhjälten någonstans (inget krucifix alltså), men jag antar att hans ande var närvarande. :-)

Joachim Elsander sa...

Du tänker så... ;-)

Det är faktiskt lite intressant att se vad superhjältarna lånat från "The Superhero" ta Stålmannen tex, han kommer någon annanstans ifrån, han är här för att rädda oss. Fast å andra sidan gör han det genom makt och styrka och det bryter ju mot hjälten i vår berättelse. Som ju mycket riktigt lär sig spikas upp på ett kors.

Kul med bröllop!

Pekka S sa...

Tack för Britannicatipset! Funkade för mig också.