den 18 mars 2008

För lite om Jesu återkomst?

Haggaj på bloggen Aletheia kom igår med påståendet att vi pastorer predikar för lite om Jesu återkomst. Själv vill jag hävda att vi faktiskt predikar om detta men att vi gör det på ett annat sätt med andra betoningar (Guds rike, hopp, här och nu) än vad många uppvuxna i frikyrkan associerar till detta ämne (uppryckandet, Israel, olika spekulationer).

Jag bifogar två videor där en får symbolisera det gamla sättet att tänka och den andra det nya. Den ena fokuserar på människor i kyrkobyggnaden som väntar på ett uppryckande, den andra på Guds upprättande kraft i vardagen.Vad säger ni?

12 kommentarer:

Anonym sa...

http://anabaptist.lifewithchrist.org/permalink/38530.html
/Jonas Lundström

Monica sa...

Ja, vad säger vi?
Jag vet bara att den första filmen från GodTube ger mig kalla kårar och kallsvettningar.
Har svårt att identifiera mig med det budskapet, men en gång för ganska länge sedan nu, trodde jag på det.

Ulrika sa...

Jag känner nog att det är vettigast att fokusera på att leva ut Guds rike så mycket som möjligt här och nu. Gör vi det behöver vi nog inte oroa oss så mycket för scenariot i film 1.

Haggaj sa...

Ja, det är ju tur att vi inte skall behöva välja mellan två filmer. ;-)

Joachim Elsander sa...

Jag vill slå ett slag för länken Jonas skickade, den befriar oss som är uppvuxna med Pella Karlssons variant på Larry Normans "You been left behind" "Du blev lämnad kvar". (min bror brukade somna till den!)

Visst hade den första filmen varit roligare om pastorn stått kvar.

Nyfiken på livet sa...

Hu..säger jag bara..tänker på filmen som en tjuv om natten...usch....Nä om man nu ska välja så fördedrar jag definitivt den andra filmen. Guds kärlek är så mycket större än vad vi ens kan föreställa oss. Det tror jag.

Sedan Please...någon...berätta för mig hur ni lyckas med att lägga in dessa videoklipp på era bloggar. Jag har försökt i all oändlighet känns det som men jag lyckas inte. SUCK!

Joachim Elsander sa...

Elsmarie, om du vill lägga in tex en YouTube film så finns det bredvid filmen en kodremsa "Embedded" står det, (den står också mitt i filmrutan när filmen spelat klar) Klipp ur den i sin helhet.
Sen när du är inne på ditt blogginlägg så väljer du HTML uppe i ena hörnet av rutan du skriver i. Sen är det bara att klistra in koden där du vill ha filmen.

(Visst är jag ruggigt pedagogisk, det måste vara en gåva eller nått!)

Nyfiken på livet sa...

TACK, Joachim. Otroligt pedagogiskt sagt. Jag hängde med hela tiden. THANK YOU. Nu får ni nog snart se min blogg överöst med film snuttar från Youtube.Ha ha. : )

Ulrika sa...

Joachim:

Jo, grymt mycket roligare hade det varit. :) Det är liksom aldrig bra att bli för säker på sig själv ifall man är så osäker på andra. Och varför säger folk som predikar det där budskapet i regel: "Are YOU ready?" Vore det inte lite mer pedagogiskt och ödmjukt att fråga sig: "Are WE ready?" Så kan man sedan resonera tillsammans om det.

Tony48 sa...

Hörde nån som sa följande ang jesu återkomst.. Det främsta tecknet på att Jesus snart kommer,är att ingen pratar om det.. Tänkvärda ord. Blessed. Tony48

Jonas Melin sa...

Hela Nya testamentet är genomsyrat av hoppet om Jesu återkomst och alltings upprättelse. Guds rike finns redan här och nu som en försmak, men en dag ska det komma i all sin kraft och då ska vi få leva på en ny jord där rättfärdighet bor. Vi behöver prata mer om Guds rike, både vad det betyder här och nu och om hoppet för framtiden.

Joachim Elsander sa...

Jonas, jag håller med dig!