den 2 januari 2008

Ett nytt år med en ny funktion!

Hemma igen efter några härliga dagar i Sälen med familjen och goda vänner. Underbart med gemenskap, skidåkning, Lego Star Wars och en bra deckare förstås. (Vill du läsa en spännande bok så vill jag å det varmaste rekommendera Harlan Cobens senaste The Woods, den finns också på svenska)

Det är nu man skriva något fint om vita ark och oskrivna blad, och visst ett nytt år ligger där framför oss. Ett år med nya utmaningar, bekymmer, sorger och glädjeämnen.

En liten fundering kring hela grejen med bloggande. Jag har nu hållit på sen augusti, nästan ett halvår, och det är roligt att blogga! Jag gillar hela mediet, tanken att man kan skriva nått och få reaktioner på det, ett upplägg som inbjuder till dialog. Bloggar är något av det bästa med det man kallar web 2.0 , som bla handlar om delaktighet, medskapande, samtal och påverkan. Internet handlar inte längre bara om en massa information, det handlar om nätverkande och relationer. Kan man tänka sig något bättre för en pastor!

Jag tror att ledare som får problem när andra tänker och reflekterar är just den sortens ledare som inte förstår det här med bloggande (ja, de finns faktiskt). Auktoritära ledare som inte tål att ifrågasättas ska akta sig för detta, de får hålla sig till att skriva ledare och debbatartiklar. Personligen trivs jag väldigt bra med det här, så fortsätt reagera, ifrågasätt, såga, håll med eller vilket som.

Nytt för i år är att man kan prenumerera på min blogg via e-post. Det är för dig som tycker det är krångligt med RSS flöden och liknande. Det är bara att skriva in sin adress i sidorutan så får du ett mail varje gång jag uppdaterar bloggen.

Slutligen, låt oss sträva efter att vara sådana människor som får andra att växa, så var en person andra trivs med! Var en person som man kan slappna av och vara sig själv med. Det kan vara ett nyårslöfte så gott som något!

4 kommentarer:

Mr Friar sa...

Hihi, du har förmodligen rätt. Vet en person som inte gillar bloggar men som gärna skriver debattartiklar... Har funderat över varför just den personen var så avog till blogg (som jag själv, som du, nyligen upptäckt - och gillar!) men nu anar jag :). Nåväl, till var och en det forum som den gillar för tillfället. Gott nytt år!

EllenRock sa...

Bra nyårslöfte! Önskar dig ett gott nytt 2008.

Joachim Elsander sa...

Tack! Jag önskar också er ett bra år!

egon berglund sa...

Bloggen har blivit det nya massmediet som alla mediala makthavare / kyrkoledare måste se upp med. Tidigare var insändarsidorna “den lilla människans “forum för att få sin röst hörd. Men där fanns en insändar-redaktör som kunde styra debatten. Nu finns inga “skyddsnät” längre för kritik av tex. kyrkoledare. Nu kan vem som helst starta en blogg, problemet är bara att hitta läsare.
Mig veterligt är det bara en kyrkoledare som har en blogg, det är S-G Hedin? Men det är en ”fegblogg” utan riktig komentarsfunktion. Den stackaren blev hårt ifrågasatt tex. på bloggen av Emanuel Karlsten i artikeln ” med byxorna nere” Själv tiger han inför kritiken och det är nog så de flesta kyrkoledare gör när de blir kritiserade på bloggar. Jag undrar hur han ställt sig om samma artikel publicerats i en tidning? Det är klart att om de skall gå in i debatter som förs på nätet hinner de ju inte göra något annat. Pingst.nu har ett debattforum men där finns ju en debattredaktör som sållar bort den grövsta kritiken, ser man på hur lång tid det är mellan debattinläggen inser man att detta forum är dött. Den fria debatten förs nu på bloggen ALETHEIA ? (eller Kolportören ?) snart kanske den läses av fler än insändarsidan i tidningen Dagen ?