den 4 december 2007

Filadelfia i Stockholm

Ok jag erkänner på en gång, mitt förra inlägg blev på tok för lååånnngt. I grunden tror jag ett blogginlägg ska vara kort och kärnfullt. Därför vill jag bara tipsa om Dagens spännande artiklar om Filadelfia i Stockholms. Den församlingen är ju på ett sätt unik som Sveriges största frikyrka, men det finns mycket intressant att snappa upp även för oss som verkar i mindre sammanhang. Sen gillar jag Niklas Piensoho.

1 kommentarer:

Robert sa...

Men han säger ju ingenting om teologi och hur de tror och tänker.

Det kommer garanterat inte att stå Dagen.

I min kyrka – likt Filla en konsertvativ kyrka – är riktigt, riktigt bökigt och fler har lämnst församlingen.

Jag skulle vilja peka på de fundamentala skillnaderna i att tänka kristen tro och församling som Stefan Swärd och Pelle Gardell ger uttryck för i samma tidning.

Swärd: Stå upp för kristen tro, visa att du är med i Livets Ord.

Pelle: Stå upp för kristen tro, visa att du alltid står på människornas sida.

Jag önskar Piensoho lycka till i detta och Guds välsignelse – han kommer att behöva det.