den 19 november 2007

Doug Pagitt på Missionsskolan

I dag blev det en heldag på Örebro Missionsskola. Doug Pagitt var mycket intressant att lyssna på. Jag hann till och med fika lite med honom och han visade sig vara en mycket trevlig kille.

Föreläsningarna var utmanade och lagom provocerande. På förmiddagen pratade han lite generellt om församlingen. Några citat: ”Churches ought to be communities of theological participation and imagination” och ”We are more than authorized re-tellers” ”The great risk of the church is not in losing our tradition it is losing our ability to reimagine the meaning of the gospel in our day”.

Doug visade bilder från deras kyrka. Gudstjänstlokalen ser ut som ett stort vardagsrum med soffor, fåtöljer och bord. Den som predikar sitter i mitten och samtalar med de närvarande, grundtanken är att alla är viktiga att alla har något att bidra med. På eftermiddagen fokuserade han på förkunnelsen. I korthet menade han att det inte funkar att bara ”hålla tal” man måste föra en dialog både innan och under predikan. Stor vikt lades vid samtalet, förmågan att "play along as you go". Spännande och utmanade, inga koncept här inte!

Dessutom fick jag träffa bloggaren Douglas Molgaard i verkliga livet, det var trevligt!

Här är bildbeviset på att jag var där, jag klippte det direkt från Dougs blogg. Jag säger bara en sak, den killen bloggar så fingrarna glöder!

1 kommentarer:

Dag Selander sa...

BRA JOBBAT! Dough ligger nu på min BlogRoll. tack för tips.